Миньор (Перник) дължи на "Минна компания" ЕООД дългосрочни заеми в размер на 1 605 000 лв., съобщи председателят на общинския съвет в Перник Владислав Караилиев. Според него клубът е натрупал пасив в размер на 2 706 000 лв., съгласно предоставените досега данни от ръководството на "жълто-черните".

"Цифрата обаче не е окончателна, имаме официално писмо, че цитираният размер не е точен", заяви Караилиев. Заради това представители на пернишкия общински съвет ще продължат разговори с ръководители на клуба до пълно изясняване на финансовата ситуация.

""Минна компания" да опрости задълженията на Миньор, настояват съветниците от ГЕРБ. "Само по този начин бихме могли да намерим спонсор. Общината няма ресурс да издържа клуба, нито да плати задълженията на Миньор, а съществуването му е жизнено важно за града", заяви председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Милена Миланова.

Съветниците имат готовност и за провеждане на извънредна сесия при евентуално постигане на договореност с "Минна компания" и пълно изясняване на финансовата ситуация около Миньор.

Тъстът на Христо Ковачки - Божидар Живков, който замени Никифор Вангелов е внесъл в общинския съвет предложения за даряване на акции, представляващи 77.67 процента от капитала на ПФК Миньор АД на община Перник. Днес то не бе разгледано.