Миньор се класира за финала на турнира "Петричка пролет" след победа над Свобода (Пещера) с 4:1. Въпреки тежкия терен в Коларово, перничани бяха видимо по-добри и заслужено достигнаха до мача за първото място.

В 15-aта минута Антон Атанасов даде преднина на Миньор. Малко по-късно вратарят на Свобода Станислав Томов извади удар на Любомир Илиев от фаул. В 40-ата минута Лъчезар Георгиев се възползва от грешка на Томов и влезе с топката в мрежата за 2:0.

В началото на втората част интригата в мача приключи. В 54-ата Майк Кръстев засече с глава центриране от ляво, а 4 минути след това Милчев постави топката на главата на Георгиев за 4:0.

Крайното 4:1 оформи Веселин Отман в 87-ата минута. Полузащитникът центрира в наказателното поле от свободен удар, топката премина през купа от играчи и спря в мрежата зад Леотиев.

Финалът на турнира ще се играе в четвъртък. Съперникът на Миньор ще стане ясен по-късно днес след двубоя в другата група между Беласица (Петрич) и Кариана (Ерден).

Съставът на Миньор: Леонтиев, Савов, Гогов, Киров, Л. Илиев, Христов, Ил. Илиев, Кадифчин, А. Атанасов, Кръстев и Георгиев, а през втората част в игра влязоха Милчев, Селимински, Б. Атанасов, Слишков, Балев и Феодоров.