Ръководството на Миньор Перник реагира остро срещу изказване на президента на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски. Силният човек на "Лаута" отправи реплики заради поведението на "жълто-черните" в двубоя с Рилски спортист от Трета лига и се закани, че Миньор няма да завърши първи, пише "Тема Спорт".

"Учудени и безкрайно разочаровани сме от поведението на Христо Крушарски по време на гостуването на отбора ни в Самоков. През целия мач въпросната особа не спря да псува футболистите ни и да подстрекава местната публика от последния ред на централната трибуна, където бе в компанията на Чавдар Цветков и Георги Иванов-Гонзо. На всичкото отгоре след последния сигнал въпросният господин, придружен от дебел бодигард, слезе на терена да търси обяснения от старши треньора Юрий Васев за това, че отборът му е спечелил. Ние, ръководството на Миньор, питаме в качеството си на какъв Крушарски деребейства по време на футболна среща, към която клубът му Локомотив Пловдив няма отношение. От медиите научихме, че Крушарски щял да направи така, че Миньор да не е първи. Ами нека въпросният "футболен специалист" ни каже кое място ни е отредил, за да знаем и да не му разваляме пасианса", заявиха от ръководството на Миньор и призоваваха етичната комисия на БФС да се самосезира като разгледа скандалното поведение на самозабравилия се Крушарски.

"За поредна година в Самоков демонстрират нежелание да осигурят нормални условия за спокойното протичане на футболен мач. Ние, като ръководство на футболен клуб Миньор, предприехме необходимите мерки и чрез ОДМВР -Перник, уведомихме полицията в Самоков за предстоящото пътуване на наши привърженици. Час преди срещата бяха информирани, както дежурният делегат, домакините, така и отговорникът от охранителната фирма за приблизителния брой наши фенове. Хората от Рилски спортист, като организатори на спортната проява, бяха длъжни да вземат адекватни мерки за нормалното протичане на двубоя", допълниха от Миньор.