Миньор (Перник) се класира на 1/4-финалите за Купата на България, след като не допусна изненада и победи с 3:0 като гост Тунджа (Ямбол). Попаденията във вратата на третодивизионния отбор вкараха Милен Василев, Ванчо Траянов и Том.

Селекцията на Стойчо Стоев почти през цялото игрово време диктуваха събитията на терена в Ямбол, а от своя страна домакините рядко стигаха до вратата на елитния си противник. Избраниците на Митко Иванов залагаха предимно на контраатаки, които обаче не дадоха резултат и Тунджа отпадна от турнира. Както е известно, тимът от "В" група направи сензация в миналия кръг, когато елиминира Монтана след изпълнение на дузпи.

Първият гол за Миньор падна в 25-ата минута. Вкара го Милен Василев от воле след центриране от корнер. До почивката не падна ново попадение, въпреки че пред гостите се откриха няколко добри възможности.

Втората част започна с нов натиск на "жълто-черните" от Перник. В 55-ата минута вратарят на Тунджа Гаргов игра непозволено в наказателното си поле и спъна връхлитащия Фарес Брахими, което принуди съдията Георги Игнатов да посочи бялата точка. Зад топката застана Крум Бибишков, чийто удар беше отразен от стража. Последва разбъркване в наказателното поле, топката беше насочена към вратата, а на голлинията Сашев игра с ръка, за което получи и директен червен картон, а гостите правото да изпълнят нова дузпа. Този път капитанът Ванчо Траянов не сгреши и удвои преднината на Миньор - 0:2.

Крайното 0:3 оформи Том в 87-ата, след като беше изведен сам срещу вратаря Гаргов и безпроблемно го преодоля.

Тунджа (Ямбол) - МИНЬОР (Пк) 0:3
0:1 Милен Василев (25), 0:2 Ванчо Траянов (56-д), 0:3 Том (87)

Тунджа: Гаргов, Жечев, Сашев, Георгиев, В. Вълков, Начев, Ст. Вълков, Баев, Марков, Димитров, Гончев

Миньор: Чворович, Михов, Христозов, Стойчев, Василев, Цветков, Траянов, Том, Брахими, Бибишков, Марков