ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Миньор приема "Левски" днес от 13:30 часа в Перник в мач от 11-ия кръг на "А" група. Срещата ще бъде предавана пряко по БНТ. Домакините са твърдо на последно място само с 6 точки, след една победа, три равенства и шест поражения. Часове преди сблъсъка четирима от лидерите на отбора отказаха да играят и останаха извън групата за мача. Бойкотът в Перник със сигурност ще се отрази на формата на домакините, които днес нямат кой знае какви шансове.
 
"Левски" също не се намира в кой знае колко добра форма. Треньорът Илиан Илиев се колебае за доста постове в защита и халфовата линия. До Ромейн Ели в отбрана почти сигурно ще започне Даниел Димов, а Станислав Ангелов ще играе в полузащитата заедно с Владимир Гаджев. Христо Йовов също е гласен за титуляр на мястото на разочаровалия Марсиньо. Най-вероятно Бижутера, който днес става на 35 години, ще излезе титуляр и ще помага на нападателя Базил де Карвальо. По крилата ще действат Илиян Йорданов и Кристовао Рамос.

МИНЬОР - "ЛЕВСКИ"
Днес от 13:30 часа
Съдия: Калин Людмилов
Пряко по БНТ


ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:
Миньор (Пк):
Банков, В. Василев, Цветков, Михов, Сабри, Брахими, Том, Илиян Илиев, Писаров, Илиев, Юруков
Резерви: Пейков, Д. Стоянов, И. Стоянов, Райчев, Хаджиев, Окечукво, Владинов
Контузени: Христозов, В. Иванов
Наказани: няма
Бойкотират: Милен Василев, Крум Бибишков, Борсилав Стойчев, Ванчо Траянов


Levski_.jpg


"Левски":
Пламен Илиев, Дъстли Мулдер, Даниел Димов, Ромейн Ели, Нуно Пинто, Станислав Ангелов, Владимир Гаджев, Илиян Йорданов, Христо Йовов, Кристовао Рамос, Базил де Карвальо
Резерви: Ивайло Василев, Башлиев, Старокин, Прохазка, Райков, Марсиньо, Жоао Силва
Контузени: Димитър Везалов, Радослав Цонев, Антонио Вутов
Наказани: няма


ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Това ще е 73-и мач в историята между Миньор и "Левски". “Сините” имат 44 победи, 16 равенства и 13 поражения при голова разлика 137:65.

* В Перник балансът е 36 мача, 9 победи за Миньор, 12 равенства и 15 победи за “Левски” при голова разлика 51:37 за “сините”

* Миньор не е печелил у дома срещу “Левски” от 6 май 2000 година, когато Тони Евтимов реализира хеттрик за успеха на перничани с 3:2.

* Миньор не успя да вкара гол в последните си 5 домакинства срещу “Левски”.

* В 8 от 9-те случая, в които Миньор е побеждавал “Левски” в Перник, “сините” впоследствие не са ставали шампиони.

* Перничани не са отбелязвали повече от един гол в никой от двубоите си от първата третина от първенството, в 40% от случаите обаче не са допуснаха попадение във вратата си.

* От началото на сезона Миньор направи две нулеви равенства срещу отбори от София - срещу Славия и Локомотив (Сф), но загуби с 1:4 от ЦСКА на неутрален терен в Своге.

* "Левски" допусна по един гол във вратата си в последните си 4 шампионатни срещи.

* Защитникът Ромен Ели е единственият играч на "сините", който не е изпуснал нито една от всичките 900 игрови минути от началото на сезона.

* В сравнение с миналата година, когато треньор беше Георги Иванов-Гонзо, сега отборът от "Герена" има четири повече точки в актива си - 25 срещу 21.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА