Участието на Миньор (Перник) в "А" група и през пролетта все още виси с пълна сила. Неяснотите в клуба продължават, като не бяха решени и на днешната среща. На сбирката в Перник присъства кметът Росица Янакиева, множество фенове и шефове на клуба в лицето на ген. Йордан Димитров и Пламен Атанасов.

Редица идеи бяха предлагани и отхвърляни, като се започне от даването на общинските пазари за стопанисване от клуба, до прехвърляне на акциите на фенклуба. Привържениците настояват да получат акциите, но без натрупаните задължения. Те призоваха да бъде последван примера на Берое, където Христо Ковачки е подарил акциите на феновете, като са отпаднали задълженията. Това обаче може да се случи в Миньор, ако фенклубът регистрира дружество по Закона за лицата и семействата, уточни юрисконсултът на "Минна компания" Михал Алексов.

За предложението ще бъде информиран Христо Ковачки, но какво ще реши - никой не знае. Задълженията на Миньор в момента са 2 180 000 лева, уточни кметът на общината Росица Янакиева.

От тях 500 000 лева са нови. "Минна компания" опрощава 1 200 000 лв., съобщи още Янакиева.

По думите й обаче спешно са необходими 78 хиляди лева, за да може Миньор да започване в първенството. Тази сума трябва да бъде осигурена до петък.

"Продължават преговорите с потенциални спонсори. Отговор се очаква утре втора среща предстои на 7 март", каза още Янакиева.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ