Миньор (Перник) загуби с 0:1 от Септември (Симитли) в контролна среща, играна в Радомир. Единственото попадение вкара Иво Лазаров в началото на второто полувреме.

Треньорът на "жълто-черните" Стойчо Стоев даде шанс за изява предимно на млади футболисти, както и на пристигналите на проби Костадин Аджов от "Левски", Светлин Славчев, Виктор Райчев и Даниел Стефанов от Витоша (Долна Диканя), Александър Вучков от Сливнишки герой, Христо Габъров и Иван Илиев от Миньор (Бобов дол). В игра за Миньор се появи и новият французин Клод Енгома, който е юноша на ПСЖ. След срещата и той беше освободен от отбора.

БЛИЦ първи ви информира по обяд за чистката в Миньор. Стоев обяви за ненужни Костадин Хазуров, Велимир Иванович, Юри Иванов, Младен Стоев, Христо Господинов и Николай Банков.

След контролата със Септември Стойчо Стоев сподели, че от каращите проби са му направили впечатление единствено Светлин Славчев и Костадин Аджов. Двамата остават в Миньор.

До старта на подготовката "жълто-черните" по всяка вероятност ще привлекат още няколко нови играчи. Отборът беше разпуснат във ваканция днес и няма да тренира до 15-и този месец, каквито бяха първоначалните планове. Решението на треньора Стойчо Стоев е продиктувано от прогнозите за времето, които вещаят сняг, ниски температури и поледици. Първата тренировка за 2011 година е насрочена за 12 януари на стадион "Металург". /БЛИЦ