Миньор (Перник) се върна към истинското си лице в Симитли, където удари с 4:1 местния Септември в последния кръг в Югозападната Трета лига. Резултатът от този мач обаче нямаше никакво значение, защото перничани постигнаха нещо по-важно. Върнаха традицията - отбор и фенове да са едно цяло. Да са заедно и да се забавляват, посочват от Миньор на официалния си сайт.

Подкрепени от сериозна агитка, която не млъкна 90 минути, футболистите на Миньор изиграха най-силния си мач навън и прегазиха съперника си.

В 24-ата минута абитурентът Кристиян Слишков се възползва от отлична асистенция на Лъчезар Георгиев и откри резултата. От своя страна домакините отговориха с добра възможност, но Костурков пропусна. В 38-ата Стоян Кадифчин остана сам срещу вратаря на Септември Узунов, но би в тялото му. При добавката Антон Атанасов също сгреши.

Надмощието на Миньор даде резултат в 41-ата минута, когато Влади Гогов засече с глава центриране на Илиян Илиев от корнер за 0:2.

В началото на втората част перничани създадоха още три прекрасни възможности, пропиляни от Кадифчин, Антон Атанасов и Слишков. Домакините намалиха в 75-ата минута, когато Боби Хазуров бе точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Аличков в пеналта. Малко по-късно Леонтиев отчая домакините, спасявайки удар на Хазуров отблизо.

В 85-ата минута Слишков догони лошо върната топка и бе фаулиран в наказателното поле от вратаря на Септември. Стоян Кадифчин превърна в гол отсъдения наказателен удар. Крайното 1:4 оформи Денислав Балев, който се възползва от перфектно подаване на Димитър Савов.

Миньор е пети в класирането на Югозападната Трета лига с 50 точки, а Септември (Симитли) - на седмата позиция с 47.

ЮГОЗАПАДНА ТРЕТА ЛИГА

* Статистика: bulgarian-football.com