Миньор (Перник) победи категорично Струмска слава (Радомир) с 3:0 в двубой от 12-ия кръг на Втора лига.

Мачът беше предшестван от грозни сцени, а нападателят на гостите Борислав Никифоров беше пребит от ултраси на домакините и откаран в болница, заради което провеждането на мача беше под въпрос.

Резултатът бе открит в деветата минута на мача, след като Калоян Йосифов се възползва от огромното свободно пространство на левия фланг и подаде към Божидар Васев за 1:0. Струмска слава опита да отговори, организирайки няколко добри атаки, но без успех.
 
Отново Васев се разписа за 2:0 минути след началото на втората част. В 62-ата минута домакините направиха резултата класически, след като Андреас Васев проби отдясно и намери брат си Божидар, който бе оставен непокрит в наказателното поле. Офанзивният футболист не сбърка от няколко метра и опъна мрежата за 3:0.

След час игра гостите пропиляха най-добрата си възможност, след като капитанът на тима - Борислав Николов, не успя да отиграе. 

Миньор вече е в топ 3 с равен брой точки с четвъртия Спартак (Варна) - по 26 и на две зад лидера Хебър. Струмска слава е ба петата позиция с три по-малко.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВТОРА ЛИГА