Съдбата на Миньор (Перник) ще бъде решена до две седмици, съобщава „Тема спорт”. По всичко обаче личи, че пред клуба предстоят по-добри дни. В момента по нареждане на Община Перник, която е мажоритарен собственик на отбора, след като придоби 70-те процента дялове на "Минна компания", тече пълен одит на финансовото състояние на клуба. Очаква се ревизията да приключи следващата седмица. От резултатите ще зависи и бъдещето на „жьлто-черните”. Ако дълговете на Миньор са под 1,5 млн. лева, то клубът ще има нов собственик. Такива са и очакванията на всички в Перник.

Бъдещият инвеститор вече е провел разговори с Общината и е изложил своите виждания за клуба. Той обаче ще откаже да налива средства, ако борчовете на отбора са над посочената сума. Към 31 август тази година клубът дължеше 560 хиляди лева на НАП, над 190 хиляди на персонала и около 210 хиляди на външни лица.

Футболистите понапълниха джобовете преди двубоя с Етър, който ще се играе в Своге от 16:00 часа днес. Играчите получиха премии за равенството с Литекс. Мачът от 3-ия кръг на “А” група бе на 25 август в Ловеч и завърши 0:0. Това е и последната точка, която перничани завоюваха този сезон.