Юри Васев е новият старши треньор на Миньор (Перник). Той бе представен пред отбора от председателя на Управителния съвет Светлозар Райков. През този сезон "жълто-черните" ще играят в Югозападната "В" футболна група на мястото на Витоша (Долна Диканя).

На Преображение се проведе Общо събрание на Витоша, на което Управителният съвет на диканчани бе освободен поради изтичане на мандата му. Беше избран нов Управителен съвет от седем членове с председател Светлозар Райков и бе учредено и ново сдружение ФК "Миньор", което ще бъде финансирано от пернишки бизнесмени. На събранието присъства и кметът на Перник Росица Янакиева, която с председателя на фенклуба на Миньор Петър Илиев влязоха в ръководството на новия клуб, пише "Вяра".

След Общото събрание в читалището на диканчани "Никола Кочев отборът на "Витоша", който цяло лято тренира на спортната база "Царско село", беше разпуснат. Има голяма вероятност някои от играчите на Кириякос Георгиу да започнат тренировки с Миньор. На 99 % гъркът няма да остане в новия клуб.