Миньор излиза с юноши срещу Лудогорец в мача от 24-ия кръг на “А” група. Президентът на перничани Никифор Вангелов спази обещанието си и тимът наистина ще играе само с юношески футболисти. Причината за протеста на домакините е действията на БФС относно казуса с Даниел Златков. От Миньор продължават да твърдят, че Славия им дължи компенсация. Освен това “жълто-черните” са недоволни и от съдията Стоян Денев, който ръководи двубоя им с Литекс (2:2) в предишния кръг.

“Това решение го взех още в съблекалнята след мача с Литекс. Понеже сме третирани като отбор лилипути искахме да излезем с юношите, но съгласувах с хората от клуба и ръководителите и решението ми беше да излезем с най-младата формация, днес срещу Лудогорец ще играят само перничани. 7 момчета правят дебюта си в “А” група. Аз постигнах частичен успех, за съжаление това е единствената форма, с която БФС обърна внимание и призна, че Миньор (Перник) съществува. Благодаря на Боби Михайлов и Борислав Попов въпреки че беше късно днес на обяд ни изпратиха отговор и написаха, че Славия в крайна сметка дължи компенсация на Миньор за Даниел Златков. Не мога обаче да остана спокоен и доволен от това, което прочетох от Съдийската комисия. Ще уточним със Славия размера на компенсацията”, заяви Вангелов.

“На мен ми омръзна да ме упрекват. Помагали сме на “Левски”, показахме, на “Герена”, че не е така. Помагали сме на Литекс, показахме го и в Ловеч. Играели сме с ЦСКА поради някаква пернишка връзка... С този мач искам да покажа нашето отношение, искам Миньор да бъде уважаван. Това беше единствената форма и начин това нещо да се случи. От следващия мач Миньор ще играе с мъжкия състав и ще бъде този тим, който всички видяха в мачовете с “Левски” и Литекс”, допълни босът на Миньор.

“Единственото, което момчетата могат да направят днес, е да спечелят, да покажат пернишки дух. Няма какво да загубят. Много хора мечтаят да направят дебют срещу добър отбор и трябва да използват шанса си”, каза още Вангелов.

Шефът коментира и съдията Стоян Денев, който ръководи мача им с Литекс (2:2) в Ловеч: “Всички любители на футбола видяха какво се случи в Ловеч и как се позволи съдията да докара резултатът до там, че мачът да завърши не както трябваше. Литекс трябваше да понесе първа загуба у дома, а Миньор да нанесе историческа първа победа в Ловеч.”/БЛИЦ