Септември (София) загуби у дома с 1:2 от Миньор (Перник), като това е трета загуба за "септемврийци" в Югозападната "В" група.

"Още в 5-ата минута съдията Ангел Баялцалиев загатна за своето неадекватно състояние, след като играч на Миньор удари силно с лакът в лицето Кирил Брестовички, който остана да лежи на терена. Футболистите на Миньор се насъбраха около рефера, започнаха да го репликират, а публиката им се опита да нахлуе на терена. Явно уплашен от събитията главния арбитър на срещата не показа дори жълт картон за футболиста, ударил играча на Септември. Последваха силни минути за домакините, като при всяко отсъждане в полза на "септемврийци", играчите на Миньор отиваха да търсят обяснения от главния рефер, който изпусна двубоя със скандалното си поведение", пише на сайта на Септември, като и след това се изреждат още много претенции към рефера Баялцалиев, който домакините обвиняват за загубата.

В 22-ата минута Миньор поведе чрез Симеон Ганчев. Възможности да изравнят резултата имаха Антонио Павлов, Георги Русев и Христо Спасов.

Втората част започна силно за избраниците на Николай Митов, които търсеха изравнителния гол. След множество пропуски Александър Манолов изравни резултата с хубав гол от воле в 80-ата минута. Минута преди края Симеон Ганчев вкара втори гол и донесе успеха на перничани.

"Ще оставим без коментар всички провокации от страна на футболистите на Миньор. Ще оставим на страна и неадекватното поведение на цялата съдийска бригада. Искаме да попитаме само съдийската комисия към ЗС-София, докога ще се гаври със Септември", питат от Септември.

Тимът на Николай Митов е седми в класирането с 10 точки, а Миньор се изкачи на шестото място с 11 точки.