ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Миньор почти сигурно ще започне новия сезон във “В” група, научи БЛИЦ. Както е известно, перничани изпаднаха от елита и при това положение трябва да стартират в “Б” група. Клубът обаче има множество стари задължения, които в момента няма как да се изплатят.

Това е и голямата пречка Миньор да съществува нормално, тъй като не може да се намери инвеститор, готов да покрива задължения със стара дата. Общината в Перник също няма достатъчно пари да осигури съществуването на клуба, като успоредно с това да чисти и старите борчове.

Така най-вероятно ще се стигне до закриването на настоящия клуб Миньор и създаването на чисто нов отбор, който да започне на чисто, както преди години направи “Ботев” (Пд). За да се спести една година в “А” окръжна група, новият клуб ще се обедини със спасилия се от изпадане от “В” група Витоша (Долна Диканя) и ще започне участие в трета дивизия с неговия лиценз.

“Все още съм в болница и не мога да ви кажа каква ще е съдбата на Миньор. Не съм чул за обединение с Долна Диканя”, каза изпълнителният директор на клуба ген. Йордан Димитров, който бе хоспитализиран преди няколко седмици заради проблеми със сърцето.