Пернишкият футболен клуб Миньор дължи солидна сума пари на благоевградския хотел „Езерец”. Оказва се, че ръководството на "жълто-черните" все още не е платило за престоя по време на зимния лагер в Благоевград. От Перник напълно са прекъснали комуникацията със собственика на „Езерец” Румен Калайджиев.

„Общата сума, която ни дължат възлиза на 25 000 лв., от тях в крайна смета ръководството на пернишкия отбор е платил само 5000 лв., и то като предварителна вноска. Вече два месеца протакат плащането, въпреки опитите от моя страна да се договаря да се разплатят на вноски. Сега дори спряха да вдигат телефоните и отказват всякаква комуникация с нас”, коментира за Е79 Румен Калайджиев.

Хотелиерът сподели още, че това е четвърти лагер за Миньор, изкаран в „Езерец” като до момента не са имали проблеми, затова и тази зима ги е приел гостоприемно, като коректни партньори, осигурил е всички удобства на футболистите.

”От Миньор се оправдават с кризата, но ми е чудно дали и за лагера им в курорта Анталия са оставили неплатени сметки”, пита се Калайджиев.

Административният директор на перничани Пламен Атанасов не отрече задълженията: „Истината е, че имаме задължения към Калайджиев. Превели сме предварително 5000 лв. и сме правили няколко вноски още, но не мога да уточня каква сума дължим. Съвсем скоро ще внесем всичките пари.”