Нападателят Мирослав Антонов, който получи забрана от БФС да бъде картотекиран в Славия, разкри каква е истината около напускането на Лудогорец. Както е известно, той разтрогна с разградчани, но в последствие тимът на Кирил Домусчиев реши да му прави спънки и подаде жалба в БФС, че прекратяването на контракта е било неоснователно.

„От цялата тази история, аз съм най-губещ. Исках да се разберем като хора с шефовете на Лудогорец, но те отказаха. Искаха пари, но когато пристигаха оферти от други отбори, те им бяха малко. През миналата зима ме принудиха да отида в Монтана. Преди това с Димо Атанасов ни пратиха на един терен в близост до Разград да тренираме сами при метър сняг и -25 градуса температура. Издържах само 10 дни и тогава се съгласих да отида в Монтана. Сега историята се повтаря. На 10 януари отидох на сбора, но те ме отпратиха с думите да си търся друг тим. Аз не пожелах и те не ме допускаха до тренировъчния процес. Не ми дадоха стая, пратиха ме в Разград да тренирам при същите условия, както миналата година. Тогава се свързах с моя адвокат и разтрогнах договора едностранно заради липса на условия, в които да практикувам моята професия. Сега не знам защо не мога да играя и докога няма да мога“, обясни Антонов.

„Имаше оферти за мен от Южна Корея, като отборите, които ме искаха даваха 60-80 хиляди евро като трансферна сума, но от Лудогорец им се сториха малко и поискаха 150 хиляди. Бях пред подписване на договор с израелски отбор, но от Лудогорец пратиха писмо до израелците, че все още държат правата ми и искат трансферна сума, с което всичко развалиха. Чувствам се ужасно, футболът е целият ми живот. Надявам се, че скоро ще мога да играя. Решението и забавянето на комисиите разбиват психиката ми, но аз съм силен характер и няма да се предам“, продължи още нападателят.

„В далеч по голям отбор като “Левски” се разбрахме по мъжки, когато треньор бе Георги Иванов. Тогава дойде Гара Дембеле и стана ясно, че няма как да играя. Позволиха ми да си развивам професията другаде. Явно в по-малките клубове не става“, завърши Антонов.