Голмайсторът на Левски (Чикаго) Мирослав Манолов изигра нов силен мач за тима. Топнападателят отбеляза хеттрик за победата на с драматичното 4:3 срещу полския Стари Бики 1983 в първенството при над 30-годишните в САЩ, информира chicago.bg. 

Както и в предишния кръг дуото Миро Манолов и Росен Каптиев, изработиха първото попадение в срещата и Каптиев вкара за 1:0 - още в 5-минута. Десет минути по-късно по подобен начин Миро Манолов шкара за 2:0. Пет минути преди края на първото полувреме българите получиха право за изпълнение на дузпа, за спъване отзад на Манолов. Финасовият директор Евгени Руссу не успя да вкара от бялата точка, като нацели страничната греда и топката излезе в аут. Така на полувремето резултата остана непроменен - 2:0 за българите.

С началото на втората част, след самостоятелен рейд, Миро Манолов покачи на 3:0. Синята девятка направи за смях защитата и вратаря на поляците след като се разходи в стил „ламбада“ между тях, а съперниците падаха като круши след неговите финтове. След този момент обаче, както казва поговорката „Много хубаво, не е на хубаво“ и ненадейно последва отпускане в българските редици. Така след две полски контараатаки, резултата беше намален на 3:2. До края на срещата оставаха повече от 20 минути, когато геният на Манолов отново внесе спокойствие в сините редици с рядко красив гол, с удар от границата на наказателното поле за 4:2. Малко по-късно главният съдия свири дузпа за „Стари Бики“ и резултата отново беше намален на 4:3.

„Поздравявам играчите за постигната победа и ценните три точки, които спечелихме в борбата ни за пета поредна шампионска титла. Няколко от футболистите бяха възпрепятствани в последния момент, по различни причини и имахме само една резерва. В последните минути Росен Каптиев заигра като централен защитник и помогна да задържим преднината. Нападателят Миро Манолов се намира в страхотна форма, футболист като него може сам да решава изхода от двубоите“, коментира организаторът на Левски (Чикаго) – Николай Василев.

Тази неделя (6 май) от 11:00 часа сутринта на адрес: Central Park West, Oak Brook, 1450 Forest Gate Rd, Oak Brook, IL 60523, „Левски“ гостува на румънския тим ФК „Национал“.