Емблематичният вратар на Пирин (Благоевград) от не толкова далечното минало Мирослав Митев ще бъде треньор на новия Пирин в Елитната юношеска група до 19 години.

Митев е получил официално разрешение от БФС да съвместява функциите на наставник на новия Пирин, тъй като е и треньор на вратарите на младежкия национален отбор, както и на част от юношеските национални формации.

Както е известно, след обединението на двете юношески школи на Пирин 2001 и Пирин (Бл), обединената формация бе водена миналия петък срещу Литекс от Ивайло Андонов и Петър Михтарски, пише е-79. Тогава "орлетата" паднаха с 0:5 на стадион "Христо Ботев", като в титулярния отбор започнаха шест момчета от ПФК Пирин и пет от Пирин 2001. За по-бърза сработка на отбора Митев залага и на двустранни игри, както и на контроли с Германея (Сапарева баня).

Досега от името на Пирин 2001 тази формация на новите "орлета" записа три загуби и закономерно се закотви на дъното. Тъй като в тази възраст юношеският национален отбор има два мача с Уелс, Митев ще има и повече време да сплоти новия колектив. На първия мач на националите във вторник в Етрополе нашите биха с 2:0 пред погледа на Христо Стоичков, а втората контрола е тази вечер във Враца от 18:00 часа.