Защитникът на Черно море Михаил Венков вярва, че отборът няма да се изложи в Европа като някои други. Кои са обаче тези "друго", той не пожела да назове. "Моряците" си спечелиха правото да играят в турнира Лига Европа, след като вдигнаха трофея от турнира за Купата на България.

"За мен е без значение срещу кой отбор ще играем в Лига Европа.  Жребий... каквото се падне, това е. Да, има доста силни отбори като Уест Хям, но има и преодолими. Всичко е до късмет. Аз съм оптимист и вярвам, че Черно море няма да се изложи в Европа като някои отбори", коментира Венков пред "Тема Спорт".

Михаил Венков натрупа не малък опит в евротурнирите през годините. Той има пет участия за Лига Европа и Шампионската лига. Четири от тях са с Литекс и едно с Локомотив Пловдив. Дебютира през сезон 2008/09 при равенството на ловчанлии с израелския Ирони Кирят Шмона у дома - 0:0.
 
Оттогава до днес има 7 мача без отбелязан гол, с един червен картон. Шест пъти е бил титуляр и веднъж влиза като резерва. Общо е записал 521 минути на терена.