Ясно е името на футболиста, анонсиран като трансферен удар на Лудогорец от Стойчо Стоев и Ангел Петричев. Към шампионите се присъединява 18-годишният талант от холандския Вилем II - Йерун Луму. Досегашният му клуб обяви на официалната си интернет страница, че е постигнато споразумение с разградчани.

Талантът пристига със съдействието на Върджил Мисиджан, който също бе привлечен в Лудогорец от Вилем II преди няколко месеца.

Йерун Луму играе като ляво крило или нападател. Той е роден в Бреда и е най-младият футболист, дебютирал с екипа на Вилем II. Изиграва първия си мач за отбора на 16 години и 7 месеца.

В елита на Холандия Луму дебютира на 17 години и 3 месеца в мач срещу Николай Михайлов и Твенте, който Вилем II губи с 2:6. Луму влиза в игра на мястото на Мисиджан и вкарва дебютния си гол.

Този сезон Йерун Луму има изиграни 8 мача с един гол в холандската втора дивизия. В цялата си кариера младият футболист е записал 55 мача с 6 гола. В това число влизат и двубои за националния отбор на Холандия до 17 година, за който има 3 мача с 1 гол.

Луму е считан за един от най-големите таланти в цял свят, като дори в класация за най-добрите младоци на планетата в момента му отреждат 48-ото място.

ТРАНСФЕРНА ЗИМА 2014

ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2014