Тоталната неяснота около собствеността на футболен клуб Черноморец излезе на бял свят след пресконференцията на представителите на новия собственик на Петров Кирсан Илюмжинов. Пред медиите излязоха бившият шампион в свободните боеве Магомедхан Гамзатханов по-известен като Волк Хан и Борис Деворкин, които обясниха плановете си за бъдещето на акулите.

“Ние имаме своите гледни точки как да развиваме спорта. Преди да се заем с конкретна дейност обаче трябва да се запознаем с това какво е състоянието на Черноморец. Към момента знаем, че този клуб е собственост на Петрол, но фактически е на Митко Събев“, коментира Гамзатханов.

“Ние искаме да имаме достъп до управлението. Ако Черноморед е на „Петрол“, ще развиваме спорта. Ако клубът е на Събев, той ще се занимава с него. Именно това трябва да се изясни“, продължи още Волк Хан.

Той призна и че почти сигурно ще има сериозни промени в клуба, ако се докаже, че той е част от “Петрол” и следователно е на Кирсан Илюмжинов.

“В момента не може да говорим конкретно. Черноморец не постига необходимите резултати, въпреки че бюджетът на клуба е много голям“, допълни Гамзатханов.

Според него плановете на Илюмжинов включват и развитието на други видове спорт на територията на Бургас.

„Заминаваме с различни видове спорт. Ние имаме конкретни планове. Ние ще помагаме на Бургас, ще открием шахматна академия“, завърши Волк Хан.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ