Треньорът на Видима-Раковски Митко Джоров е изключително доволен от постигнатата убедителна победа с 6:1 над Шумен в последния кръг в "Б" група. Амбициозният специалист даде интервю пред клубния сайт на севлиевци, в което говори и по така нашумялата тема с "черното тото".

- Постигнахте убедителна победа. Видима-Раковски ли беше много силен или съперникът слаб?
- Щастлив съм, че победихме. Мисля, че нещата опираха до инстинкт за самосъхранение. И двата отбора се нуждаеха от три точки за да запазят шансове за оставане в групата. Не мога да коментирам противника и неговата игра, тъй като имам респект към Енрико Пичоне. След три гола разлика лесно се играе и същевременно е трудно за отбора, който губи да се мотивира и да се върне в мача. Въпросът е, че между 46-ата и 70-ата минути срещата още не беше решена. Наложи се да правя дефанзивна смяна, за да си върнем владението на топката в средата на терена, а след 3:0 гостите се разделиха на българи и италианци и така всичко приключи за тях.

- Доволен ли сте от играта на Видима-Раковски?
- Аз съм доволен, че играхме като отбор. Показахме агресия във всички фази на игра. Имаше и майсторски отигравания. Винаги съм акцентирал на факта, че нямаме нужните условия за работа и чакаме договорените си възнаграждения, но това не бива да е повод за слаба и демотивирана игра, както беше предишното домакинство. Ако всеки мач се бяхме представяли като сега срещу Шумен, съм сигурен, че всеки един щеше да си е изградил имидж на добър футболист. Само по този начин може да се осмислят лишенията, на които се подлага всеки един от нас, за да е във футбола. Надявам се да ми повярват сега, че е така, вместо да си помислят, че са прескочили ниво.

- В България всеки по-неочакван резултат се подлага на съмнения. Какво бихте отговорил, ако някой се опита да свърже резултата с тотозалаганията?
- Не искам да коментирам евентуални спекулации по отношение на резултата и тотозалаганията. Само ще кажа, че футболът е свещена игра, която е на път да се провали от букмейкърите и най-вече от хора, които печелят от манипулиране на резултати. Според мен нормалните заложни къщи трябва да инвестират минимум 50% от приходите си в бази и детско-юношески футбол, защото при тях отива най-големият процент пари, събиран от футболния запалянко. По въпроса за хората, които залагат в уговорени мачове, ще кажа, че за мен това са паразити, които „смучат кръв” и унищожават футбола! Те са, както вируса на спин, който унищожава имунната система на човека и той умира от най-малката настинка. Те убиват мозъка на нормалния футболист и го превръщат в човекоподобно. За мен футболист, който влиза на терена с идеята да допусне гол, за да спечели пари е духовна проститутка, която, както магистралните си колежки е необходима за задоволяване на нагона в обществото, но никой няма респект към тях. Естествено, всички се правят, че се борят с проституцията, както и с манипулирането на мачове, особено при децата, но всичко се свежда до пиар кампании, да се имитира дейност. Най-грозното доказателство е отношението към колегата ми Мартин Дойчев. Той отговаря денонощно за 60 деца, настанени в пансион. Грижи се за това, те да са здрави, нахранени, натренирани и възпитани. В името на тях, той пренебрегва личния си живот, като е винаги на разположение. Никога не би допуснал да участва в уговорен мач и това вероятно може да се докаже с детектор на лъжата. За съжаление детекторът не е доказателство, както няма и доказателства за това, че някой в България до този момент е уговарял мач. Сега Мартин е под заплаха да бъде наказан да не практикува треньорската професия, защото е сглупил да напише, че се е съмнявал и извадил от състава определени състезатели, за конкретен мач, без да разполага със съответните доказателства срещу тях. Надявам се ръководството на клуба да застане зад Мартин и да го подкрепи, защото в България треньорските кадри и хората като него са кът и самите те ще загубят най-много от това, което се случва в момента.