Един от най-богатите българи Митко Събев може да продаде Черноморец (Поморие), научи БЛИЦ от свои източници. Такава информация върви в последните няколко дни край морето. Украински бизнес партньори проявяват интерес към клуба, който преди няколко дни се класира за “А” група и предизвика шок в БФС. Както е известно, Митко Събев държи два отбора – Черноморец (Бургас) и Черноморец (Поморие) и няма как и двата да играят в елита.
 
Половината акции в Черноморец (Поморие) са собственост на бизнесмена, а другите на общината. Според източници от града има вероятност Събев да се раздели със своите акции като ги продаде на украинците. Така документално той няма да има нищо общо с клуба, който спокойно може да получи лиценз и да играе в “А” група. Въпросните евентуални купувачи ще изкупят акциите на тима от Поморие чрез проект през общината.
 
Лицензионната комисия на БФС трябваше да се произнесе по случая вчера. Източници на БЛИЦ заявиха, че не е имало събрание, тъй като се чакат документи от Черноморец (Поморие), което означава, че клубът все още има шанс да получи лиценз и да играе в “А” група. От комисията са дали днес като краен срок на клуба от Поморие да внесат документите си. Има вариант, ако сделката за продажбата на поморийските “акули” се провали, Нефтохимик да изкупи акциите. Ако и това не се случи и клубът остане собственост на Събев, няма как да участва в елита./БЛИЦ