Собственикът на Черноморец Митко Събев търси всякакви начини за спасението на клуба и получаването на лиценз. БЛИЦ научи от свои източници, че в последните няколко седмици бизнесменът усилено търси връзки в БФС, опитва и с финансови средства, давани под масата, да лицензира “акулите”. Както е известно, дълговете на Черноморец са няколко милиона. Преди няколко дни се потвърди известна информация, клубът дължи 6 милиона лева на Събев, пари, дадени от бизнесмена под формата на кредити за изграждане на кампуса “Гнездо на акули” и модернизиране на стадиона. По последна информация бургазлията прави и невъзможното, за да разсрочи дълговете на клуба и на повечето места е успял.

Черноморец е на 3-о място в “А” група, което дава право на участие в Лига Европа. Преди няколко дни треньорът Димитър Димитров – Херо намекна, че БФС прави всичко възможно, за да прецака клуба и да не го лицензира, за да може следващите тимове в класирането – Литекс, “Левски” и Локомотив (Пловдив) да се възползват и да играят в евротурнирите. Лицензът на Черноморец зависи и от Красимир Балъков и бившите му дружки, които взимаха колосални заплати.

Клубът дължи 1 милион лева на Бала, Фреди Бобич, Илия Груев, Йончо Арсов, Душан Буковац и на доведен от тях мениджър по рекламата. Сред длъжниците се нарежда и човек, който работи във ФИФА - специалист, привлечен преди две години да направи цялата схема по създаване и управление на кампуса “Гнездо на акули”. Преди седмица от БФС за пореден път алармираха, че отбор извън София, който е много близо до евротурнирите, може да има сериозни проблеми с лиценза. След като Литекс и Лудогорец вече бяха похвалени за изрядни документи, няма съмнение, че това е Черноморец./БЛИЦ