Помощник треньорът на “Левски” Николай Митов заяви, че футболът в България не е паснал на Марсиньо и затова той не се е представил на ниво. Асистентът на Илиан Илиев говори за изминалия есенен полусезон, ситуацията в “Левски” и за трансферната политика на клуба.

"Най-неприятно бе отпадането от Сараево, тъй като това нажежи доста обстановката както в отбора, така и сред феновете. Доволни сме най-вече, че футболистите намериха сили да преглътнат тежките мигове и да запишат осем поредни победи. Загубата във Вечното дерби наистина е нещо много неприятно, но когато се изправят Левски и ЦСКА един срещу друг всичко е възможно”, каза Митов в Актуално студио Дерби.

“През зимата ще потърсим най-вече футболисти, които биха вдигнали класата на отбора. Не става въпрос само за трансфери, а за играчи с необходимата класа. Набелязали сме и чужденци, и българи, но все още няма нищо сигурно. Ясно е, че Йордан Милиев ще се завърне в отбора. Със сигурност имаме нужда от подсилвалне във всяка една линия. Колкото до юношите – не става само с тях. За да стигне един млад футболист до първия отбор, трябва да се пребори сам. Нужно е време, за да натрупа опит и самочувствие. Неслучайно постопенно приобщаваме към първия отбор братя Цоневи и Антонио Вутов”, допълни помощник треньорът на Илиан Илиев.

“Не съм съгласен с твърденията, че сме взели през лятото футболисти, без да ги гледаме. Всеки един от играчите, които пристигнаха на „Герена“, бяха следени от дълго време. Просто понякога адаптацията е трудна, изисква време, а за някои тя изобщо не идва. Марсиньо, например, е много добър футболист, играл изключително силно срещу Реал Мадрид на 1/4-финалите в Шампионската лига. Просто обаче не му пасна играта тук. Кака да не би да е слаб футболист, като не успя да се наложи в Реал”, каза още Митов.

“Доволни сме от Илиян Йорданов, който пристигна на по-късен етап в отбора. Аз го познавам отлично от престоя ми в Локомотив Пловдив и затова настоявах за привличането му. Станислав Ангелов бе върнат в отбора, за да бъде стълб в центъра на терена, но контузията на Димитър Везалов ни принуди да го преквалифицираме в централен защитник. Тези неща обаче във футбола се случват.

Най-важното през пролетта е да се борим във всяка една среща за трите точки, като изобщо не си правим сметка къде и срещу кого играем. Само така се става шампион. Моите уважения към Лудогорец – тимът от Разград играе страхотно, но в България има само едно дерби и това е Левски – ЦСКА“, каза Митов, който не пожела да коментира съдийството у нас”, завърши специалистът.