Треньорът на Левски Николай Митов даде пресконференция преди утрешното гостуване на Локомотив в Пловдив в среща от 32 кръг на Първа лига. Той разкри, че е изразил желанието си за лятната селекция пред шефовете на клуба.

“Локомотив (Пловдив) има много добри футболисти. За мен това е по-специален мач, тъй като една година съм бил на “Лаута”. Работил съм там и уважавам много хората, които са в клуба - Христо Бонев, Атанас Узунов. Войн Войнов пък ми е бил треньор в юношите на Левски. Ние обаче отиваме за трите точки, защото те ме интересуват”, заяви Митов.

“Мое лично решение е кой да е в групата и кой - не. Лукин, Де Ноойер, Костадинов и Аниете все още са футболисти на Левски. Добри играчи, които са дали много на клуба. Приоритет са интересите на Левски и тези, които ще бъдат на “Герена” и догодина. Искам да видя техните възможности в оставащите до края на сезона мачове”, допълни треньорът на Левски.

“Селекцията е един процес, който изисква време. Само в България всичко става за секундата. Затова и толкова грешки се допускат. И не говоря само за Левски, а за отборите у нас като цяло. Разговаряме постоянно с шефовете по тази тема. Казал съм на кои постове искам да се подсилим, но не искам публично да споделям това, защото не е коректно спрямо играчите. Надявам се, че ще се вземат футболистите, които желая”, призна Николай Митов.

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига