Новият треньор на Монтана Николай Митов обяви на официалното си представяне на "Огоста", че ще върне тима в "А" група. Задачата обаче не е никак лесна. Монтана зимува на 6-ото място с 19 точки, изоставайки сериозно от лидера Марек, който е с 33 в актива си.

"Приех да бъда треньор в отбор, чието ръководството има конкретна цел. Казвам го сега и повече няма да повтарям – Монтана трябва да се завърне в елита. Имам пълен картбланш да постигна целта. Наясно съм, че трябва много работа. Не съм дошъл тук да живуркам, а да се развивам в професията", сподели бившият треньор на "Левски".

"Митов е млад и амбициозен специалист. Където е бил помощник или старши треньор си е вършил работата. Нашата цел е атакуване на челните места и завръщане в "А" група", заяви кметът на Монтана Златко Живков.

Договорът на Николай Митов е за шест месеца с опция за продължаване за още 1 година.

Досегашният наставник Атанас Джамбазки излезе в болничен и през есента отборът бе воден от изпълнителния директор Румен Панайотов.

„Въпреки, че загубихме точки имаме огромни шансове да ги наваксаме през пролетта и да заемем по-предно класиране. Пожелавам късмет на Ники Митов начело на Монтана”, каза Панайотов.