Изпълнителният директор на Нефтохимик Благо Митрев е бесен на съдиите начело с Владимир Овчаров от Смолян, взели решение да прекратят мача в Свиленград при резултат 2:2.

"Имам една препоръка към БФС и тя е да вкара служебно Ботев (Пловдив) в "Б" група, тъй като тези криви амбиции се превръщат в сериозен проблем за всички в групата. Нека останалите отбори да са наясно с конфигурацията на силите извън терена и да играят футбол според възможностите си", заяви изпълнителният директор на Нефтохимик Благо Митрев.

Според Зоналния съвет на БФС в Пловдив пък срещата в Свиленград е била прекратена по вина на гостите и информацията е на длъжностните лица.

"Искам да попитам защо този човек за 12 мача ни свири трети двубой, и то винаги като гости в срещите, където можем да загубим точки. Искам да го попитам дали може да обясни какво точно му каза нашият старши треньор Ганчо Евтимов, че го отстрани от пейката още в 10-ата минута", попита още Митрев.

Той се учудва, че домакините от Свиленград не са осигурили никаква охрана за публиката. Нямало нито един полицейски служител, а едва трима частни гардове в напреднала възраст се мотаели по стадиона.

"След като за феновете на Ботев все избират стадиони, подходящи за охрана, искам да попитам защо на нашите мачове се подхожда по друг начин. Може би някой иска да създаде условия за проблеми с нашите фенове и така да бъдем наказани!? Искам да кажа, че Нефтохимик няма никаква вина, че домакините не са осигурили охрана в Свиленград. Но ние няма да позволим гавра с името на Нефтохимик, защото нашият клуб не е по-малко именит от Ботев", завърши пред БТА Благо Митрев. /БЛИЦ