Собствениците на Нефтохимик Николай Филипов и Валентин Каравълчев отхвърлиха оставката на изпълнителния директор Благомир Митрев. След прибирането си от чужбина двамата бизнесмени веднага са се срещнали с оперативния началник в клуба и са го разубедили да напуска поста, като са декларирали доверието си в него.

Митрев хвърли оставка в началото на март заради безпаричието, в което затъна „нафтата”. Жестът на железния халф от славния период на „зелените” постигна желания ефект да се даде гласност на проблема, както той се мотивира в интервю за вестник „Черноморски фар”. Клубът получи подкрепата на общината и лично на кмета Димитър Николов. Заинтересоваха се „Лукойл” и други фирми, феновете изразиха съпричастие и започнаха да събират пари, приходите от контролата с ЦСКА отидоха за закърпване на положението.

„От общината ни дадоха още 50 хил. лв. от гласуваната субсидия. Проведохме разговори с „Лукойл” и доста други фирми, но все още няма нищо конкретно. Този сезон ще го избутаме, даже и на мускули да е. По-важно е да си гарантираме стабилност в дългосрочна перспектива. Несериозно е да я караме ден за ден”, коментира Митрев.

Общинският съвет гласува 120 хил. лв. годишна субсидия за Нефтохимик. 100 хил. лв. вече са преведени, остават още 20 хил. По непотвърдена информация „Лукойл” се готви да налее още 300 хил. лв. в клуба. Компанията даде транш в същия размер през ноември м.г.

В интервюто си пред „Черноморски фар” Митрев посочи, че за „Б” група е необходим бюджет между 800 хил. и 1 млн. лв., а за „А” група, накъдето е на път да се завърне клубът – от 1,5 до 2 млн. лв.