Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

"Ясен и Гонзо не ме брояха за жив на "Герена", оплака се вратарят Божидар Митрев. Юношата на "Левски", който е сред любимците на Сектор "Б", няма да носи повече "синята" фланелка, след като няма желание да продължи изтичащия си в края на юни договор с клуба.

Митрев не скри разочарованието си от липсата на доверие спрямо него през всичките години, в които беше част от първия състав на тима от "Подуяне". Божката е категоричен - ще се завърне на "Георги Аспарухова", само при положение, че ще бъде неизменна част от първия отбор и ще има с какво да му помогне.

Вратарят също така разказа, че преди време хора от турски клуб са пристигнали на "Герена", за да преговарят за него, а Тодор Батков ги е изгонил.

"Няма да се появя на „Герена“ за началото на подготовката. Разбрали сме се да прекратим отношенията си, след като и договорът ми изтича в края на юни. Благодарен съм на Иво Тонев, че ми влезе в положението, благодари ми и не ми създаде пречки. Веднага се съгласи с желанието ми да търся късмета си на друго място. Аз самият мисля, че е време за промяна – от 11-годишен съм в "Левски", така че е време за промяна. Все пак съм на 25 години. Ако сега не играе, тогава кога? Съжалявам, че не получих шанс за изява, че липсваше доверие спрямо мен. През годините на мен се гледаше като на човек, който влиза само на пожар, който се появява в игра само при тежки ситуации. Когато дойде моментът да ми се даде шанс, да покажа възможностите си и наложа в първия отбор, такъв не получих. При първата грешка ме извадиха от отбора. Може би при Емил Велев имах най-голям шанс да стана титуляр в "Левски". За съжаление, така се случи, че него го изгониха и нещата не се стекоха по най-добрия за мен начин. Със сигурност щях да имам повече възможност за изява, ако Кокала бе останал на „Герена“. А какво се случи при Ясен и Гонзо – направих една грешка и ме извадиха от отбора. След мача с ЦСКА, може би месец, месец и половина никой от ръководството не говори с мен. Аз сам трябваше да се интересувам какво се случва с мен, в групата ли съм, или не. Ясен и Гонзо ме подминаха, без да ми кажат нищо. Това за мен е обидно, не мисля, че аз съм бил най-черният", оплака се Митрев.

"За един вратар най-важното е да се чувства сигурен, да знае, че се радва на доверието на спортно-техническия щаб и ръководството. Пламен Илиев е супер вратар, но дори и той направи няколко грешки. Само че знае, че следващия мач пак ще е на вратата, и това го кара да се чувства спокоен. Не само че липсваше доверие спрямо мен, но и никой не контактуваше с мен. Преди мача с ЦСКА на „Герена“ миналата година турски отбор дойде и предложи оферта за мен. Без обаче никой да ме пита, Тодор Батков категорично я е отхвърлил, като е изгонил представителите", продължи в студиото на Livesport Божидар Митрев.

"Сега вариантите пред мен са няколко – и за страната, и чужбина. На много места видях, че не искам да играя в "Ботев". Никой от ръководството на „канарчетата“ не е говорил с мен. Разбира се, че съм склонен да говоря с управата на „жълто-черните“ за евентуалното ми преминаване. Не мисля, че "Ботев" може да се сравнява с Лудогорец, тъй като има традиции и вярна публика", коментира още вратарят.

"Проблемите и честите треньорски смени са плод на това, че играехме мач за мач. Нямаше идея, ясна визия за бъдещето на отбора. Липсваше стилът, духът в отбора. С изключение на мача с ЦСКА, когато победихме, в другите срещи бяхме мъртви души. Не че някой не е искал да играе - нямаше колектив, сплотеност в тима. При Николай Костов нещата уж се подобриха - направихме хубава подготовка, със силни игри срещу класни съперници. В България обаче нещата не се получиха така, както очаквахме. Стигна се до трагичния мач с Миньор, в който явно бяхме подценили „чуковете“ и загубихме. Мисля, че Николай Костов не успя да се справи с напрежението и сам реши да си тръгне", продължи Митрев.

"Не знам защо се случват тези скандали между Георги Иванов и Наско Сираков. А и не само между тях двамата конкретно. Но, за да тръгнат толкова легенди срещу един човек, явно има причина. Това, разбира се, са техни лични пререкания, които станаха част и от отбора. Стигна се направо до война. Наско Сираков обаче е име в историята на "Левски" и може да коментира ситуацията в клуба – той има право, извоювал си го е. Работил съм дълго време с него на „Герена“ и знам, че е мъжкар – идва при теб и ти казва нещата направо. Той е голяма личност в българския футбол", допълни Божката.