Нападателят на националния отбор Илиян Мицански нападна бившите селекционери на България, като не уточни за кой точно треньор става въпрос. Както е известно, откакто Любослав Пенев пое първия отбор, нападателят на Кайзерслаутерн неизменно е в състава. Той се отчете с два победни гола и даде решителна асистенция за изравнителното попадение на Георги Миланов срещу Италия (2:2).

“Знам, че очакванията към мен са много големи. Надявам се да не разочаровам хората във всички мачове, които изиграя за напред. Имаше хора, които избягваха моите изяви в Полша. Въпросните личности вече не са в отбора или на стадиона. Те са някъде скрити у дома. Те така са решили. За съжаление в Българи има много хора, които се крият след неуспехите. Същите не признават грешките си”, коментира Мицански бившите селекционери пред “Меридиан Мач”. От думите му не става ясно дали има впредвид Лотар Матеус или Станимир Стоилов.

Младият атакуващ играч на Кайзерслаутерн смята, че България има шансове да се класира за Световното в Бразилия през 2014 година:

“След като победихме Армения, всички започнаха да смятат шансовете ни за класиране в Бразилия. Ако се представяме добре, защо да не се класираме. Знам, че срещу нас се изправят силни отбори и отлични футболисти, но ако всеки от нас дава 100 % от себе си, смятам, че можем да зарадваме България. Разполагаме със страхотни момчета, които не са за подценяване. Давам ви един пример – ако Армения беше вкарала един-два гола повече в предишните квалификации, щеше да отиде на бараж за Евро 2012. Ние бихме арменците, така че защо да не се класираме. Имаме си своите мечти.”