Българският нападател на полския Заглембе (Любин) Илиян Мицански ще подпише през следващата седмица с новака с немския елит Кайзерслаутерн, пише полското издание "Пржеглад Спортови". Според информацията голмайсторът ще парафира следващия вторник.

От немския клуб вече са се разбрали със Заглембе за цената на българина, която е в размер на 600 хиляди евро. "Единствено ни остава да обсъдим някои неща около договора му с адвокат. Двата клуба вече са се разбрали за трансфера", заяви Пьотр Павловски, един от мениджърите на немската агенция "Старс енд Френдс", с която Мицански има подписан договор.

От Кайзерслаутерн следят също и Станислав Шестак, който в момента играе на Мондиала за родината си Словакия. Според информации на немското издание "Кикер" обаче, шефовете на немския клуб предпочитат да вземат Мицански пред него, тъй като българинът ще излезе доста по-евтино на клуба.

В Кайзерслаутерн игра друг българин – Мариан Христов, който стана шампион през 1998 година, веднага след влизането на лаутерите в Първа Бундеслига./БЛИЦ