В понеделник футболистите на мъжкия отбор на Перун ще се съберат на градския стадион в Кресна, за да стартират зимната си подготовка за пролетния дял от първенството на Югозападната „В” група. Новото е, че представителният тим има голяма вероятност да се води от известния футболен специалист Пламен Мицански, притежаващ лиценз „А” на футболната школа към НСА.
Чичото на национала Илиян Мицански е и с висше образование, специалност „Футбол”, добита във ВИФ „Г. Димитров”, сега НСА. Както е известно, той престоя дълги години в Малеш (Микрево) и успя за няколко години да направи селското отборче известно на цяла България, след като спечели купата на Аматьорската футболна лига в Сливен и достигна до 1/8-финалната фаза за Купата на България, губейки не от кой да е, а от гранда ЦСКА.

Президентът на Перун Валентин Драчев сподели пред "Вяра", че познава Пламен Мицански като добър специалист и човек, който държи на дисциплината и смята, че ако и кметът на общината удържи на думата си, може да се заговори с добро по време на пролетния дял от първенството на ЮВГ за отбора от Кресна. Ще се разчита основно на футболистите, които носеха фланелката на Перун през есенния дял от първенството. Има обаждания на играчи от други отбори и всичко това прави оптимист президента на Перун Валентин Драчев. Пълна яснота за бъдещето на отбора ще има до няколко дни.