Словенският защитник на Славия Митя Морац призна, че със сигурност напуска клуба от "Овча Купел". Той обаче не пропусна да отбележи, че първо иска да си вземе дължимото от ЦСКА. Морац сподели, че "армейците" имат да му дават пари и ще съди клуба, ако не ги получи.

"Не искам да оставам в Славия. Преди пролетния полусезон се разбрах с Венци Стефанов да напусна клуба през лятото. Не искам да оставам в този отбор. Мисля, че не се представихме на ниво и съм разочарован, нормално е. Започнахме добре срещу Литекс, но след този мач срещу ЦСКА нещата тръгнаха надолу. Последваха нови загуби и тръгнахме надолу", заяви Морац.

"Ако Славия се бе класирала за Лига Европа, то тогава може би щях да остана в клуба. Това е напълно нормално. Искам да играя в отбор с амбиции. Аз съм национален играч и искам да отида някъде другаде и да се развивам. Просто не се виждам в Славия. Няма перспектива за мен в този отбор. Засега има интерес от няколко клуба към мен, но няма нищо сериозно. Не искам сега да говоря за това. Смятам да си почина хубаво и после ще видим къде ще играя. Пожелавам късмет на Славия. Искренно желая този отбор да се представи по-силно през следващия сезон. По принцип има запитвания от словенските грандове към мен, но не вероятността да се върна в родината ми е малка. Засега искам да играя в Европа, а не да се връщам в Словения. Български отбори интерес към мен не проявяват, а и аз не искам да оставам тук. Дори и да има интеред, едва ли бих останал във вашата страна", допълни пред novsport словенецът.

"Тази година не бе особено добра за мен. Преминах първо в ЦСКА. Не играх изобщо по незнайни причини, а от клуба все още ми дължат пари. В Славия мисля, че не играх толкова зле. Спомням си, че направих една грешка в мача срещу Левски, но като цяло се представих на ниво. Не искам да оставам в България. Не искам да казвам каква сума ми дължат от ЦСКА, но не са жълти стотинки. Ще пропусна тези подробности. Разбрали сме се с ЦСКА парите да ми бъдат платени на три вноски, но съм получил само една от тях. В края на април и в края на май трябваше да получа и останалите си пари. Нормално е да ги съдя, ако не си получа парите. Това са си мои пари, които съм си изработил. Ще изчакам още малко и ще видим какво ще правим. Няма да ги чакам много, а ще ги съдя, ако не ги получа парите. Съвсем скоро ще се свържа с моя адвокат и ще задвижим нещата", обобщи бившият футболист на ЦСКА. /БЛИЦ