Легендарният масажист Александър Александров, работил за последно в Черноморец (Поморие), е спасил живот в Бяла, Русенска област, научи БЛИЦ. 22-годишна жена се отбила преди три дни в кафе-сладкарница, разположена в центъра на града. Тя била заедно с двете си близначета. След като оставила количката до една от масите, младата майка припаднала и се свлякла на земята. Започнала да се гърчи и задушава.
 
По щастливо стечение на обстоятелствата бате Сашо, който е родом от Бяла, се е намирал съвсем наблизо до заведението, когато чул виковете на хората. Той веднага се притекъл на помощ, успял да отвори устата на жената и да извади езика й. Едва двайсетина след това на мястото на инцидента пристигнала линейка от “Бърза помощ”.
 
“Жената цялата беше посиняла. Преди да припадне, ни спомена, че й е много горещо. Жегата наистина бе невероятна. Момичето си отиваше, а никой не можеше да й помогне. Тогава дойде бате Сашо. По най-бързия и професионален начин той буквално върна жената към живота”, заявиха пред БЛИЦ свидетели на случката.
 
Александър Александров е една от легендите в спортната физиотерапия. Дългата му кариера започва в ЦСКА в началото на 80-те години. Именно тогава “червените” записват част от най-паметните си мачове в историята, елиминирайки Нотингам Форест, Реал Сосиедад, Ливърпул, Монако и играят паметния полуфинал с Байерн през пролетта на 1982 година.
 
По-късно Александров работи в Славия, в Левски и в националния отбор на България, с който е на световното във Франция през 1998 г. Бате Сашо бе в екипа на Черноморец по времето на Балъков, след което премина в клуба от Поморие. На 1 август той ще навърши 62 години.