След като Миодраг Йешич нападна остро Стойчо Младенов и големия му син Александър в интервю, 30-годишният нападател сам пожела да отговори на сръбската атака пред агенция БЛИЦ. Публикуваме интервюто със Сашо Младенов без съкращение.
 
- Александър, Йешич е доста краен в изказванията си. Даже споменава и твоето име, твърдейки как те е изгонил от ЦСКА, когато водеше “червените”.
- Йешич е едно сръбско менте...
 
- Звучиш доста афектиран...
- Как няма да съм афектиран, след като някои медии дават трибуна на чужденец, който да оплюва български имена във футбола. Вижте, в случая не става въпрос за баща ми. Макар че аз, като негов син, съм в пълното си право да изляза и да го защитя, защото този човек е всичко за мен. Той ме е възпитал, той е бил и е плътно до мен в трудните моменти. Но, повярвайте, ако Йешич бе нападнал друго известно име, реакцията ми щеше да бъде абсолютно същата. Няма значение дали е Наско Сираков, Боби Михайлов или някой друг. Как така на някакво сръбско менте ще му връчват поле за изява, за да храчи и да нарича хората смешници!? Все едно аз да отида в Русия и да почна да атакувам примерно Валери Карпин.
 
-Йешич говори за случая, в който ти е посочил вратата....
- (прекъсва). Чакай сега! Първо да изясним за какво става въпрос. Йешич цял месец ме молеше да подпиша с ЦСКА. Цял месец ходеше подире ми и ми звънеше. Но малко, след като облякох червената фланелка, баща ми се прибра от Гърция в България. Започна да се говори, че може да поеме ЦСКА. И понеже Йешич е пълен параноик, в главата му взеха да бръмчат бръмбари и се преобърна на 180 градуса. Взе да си мисли, че Стойчо Младенов всеки момент ще го смени и реши да си отмъсти, изгонвайки мен. Но аз искам чрез вашата агенция да му благодаря за това негово решение. Защото благодарение на него си изкарах четири прекрасни години в Русия.
 
- Наричаш го менте, обаче...
- Няма обаче – той е пълно менте. Стоя зад думите си, нали разговорът се записва?

ALEX.jpg
 
- Записва се...
- Вижте, смешно е такъв човек на Йешич да хули и да напада. Смешно е треньор, който е гонен от клуб заради участие в “черно тото”, да ми говори за морал.
 
- За какво “черно тото” имаш предвид и кой е клубът?
- Име няма да споменавам. Те хората ще се досетят. Те помнят как един отбор пропиля аванса си, защото са ставали огромни далавери с участието на Йешич. Тимът не е български...
 
- Йешич обаче може да се похвали с успехи начело на ЦСКА...
- Е, постигал е успехи, ама с готов отбор. А и тогава го изкараха генерал. С медали и ордени го снимаха. Пълен смях, защото ние, за огромно съжаление, обичаме да се подмазваме на чужденците. Да им се кланяме, а същевременно не оценяваме, това, което правят българите. Йешич обаче не е толкова голямо цвете за мирисане. Да не ви казвам какви щуротии е правел, докато е бил треньор на ЦСКА.
 
- Какви?
- Ами питайте Мариана. Сръбската лечителка. Звъннете й и я попитайте!
 
- Какво имаш предвид?
- Тя разказва какви идиотщини е вършел нейният сънародник. Нали знаете по принцип как сърбите се пазят и не се нападат помежду си. Ама на Мариана й писна. Същият този Йешич я карал да й издава фалшиви фактури, че е лекувала футболисти, които изобщо не са ходили при нея. Тя не била съгласна. Но Йешич тропнал по масата и наредил да издаде така наречените “документи”, в които примерно пише, че играчът Х е бил лекуван при нея да речем срещу 10 лева. И тия пари е трябвало да бъдат осребрявани, но тя е отказвала. Само че, нали се сещате, не е ставало въпрос за 10 лева. Това не е ли подло?! Но аз не се учудвам – типично в стила на сръбското менте, наречено Миодраг Йешич. Аз му пожелавам да си намери отбор, в който да се задържи три месеца. В последните години той се компрометира навсякъде - независимо дали е в родината му Сърбия, в Либия, Иран, Ирак или в Бангладеш. Където и да отиде, се излага.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ