Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде пресконференцията си преди мача със Зимбру от Лига Европа, който е утре от 20:30 часа на Националния стадион "Васил Левски". Специалистът говори за проблемите при "армейците", изтъквайки, че орисията на ЦСКА в последните години е преди всеки сезон да изгражда нов отбор. Както вече стана ясно, "червените" вписаха в УЕФА цели 10 нови футболисти за мачовете със Зимбу. Единствено бразилецът Жуан Фелипе на този етап е без картотека.
 
Младенов каза, че срещата утре няма да е никак лесна за тима му, но заяви, че е наясно със състава, на който ще заложи. По-рано днес БЛИЦ разкри за големия удар, който ЦСКА получи, след като един от най-талантливите футболисти Иван Маркович се контузи и му предстои операция. Сърбинът е със скъсани предни кръстни връзки на коляното, а травмата е станала на вчерашната тренировка.

"Наясно съм със състава, с който ще излезем утре. Но нека изчакаме, има 24 часа до мача. Не е минала вечерната ни тренировка. Иван Маркович щеше да е в състава, но разбрахте какво се случи. Затова нека не бързаме кой ще играе и кой няма да играе. Надявам се бързо да се възстанови след операцията, която дано бъде успешна, защото ще разчитаме на него в бъдеще. Маркович е важен за нас", коментира Стойчо Младенов.

"За Зимбру мога да кажа, че е отбор, който се доближава до стила на Берое. Имат един добър централен нападател, грамотен отбор. Но ние трябва да надделеем утре и да спечелим", каза треньорът на ЦСКА, след което отговори на въпроси за селекцията - "На този етап селекцията е почти приключила, но във футбола е нормално да се приеме, че тя е отворен процес. Имаме играчи на проби. Взехме нови футболисти, които месец и половина не са тренирали, но ще сме много по-добре от миналата година, ако правим някакво сравнение. На този етап сме се концентрирани в привличането на един централен защитник, който да ни допълни. Нужна ни е по-голяма вариативност в отбрана. Знаете, че ни напуснаха двама вратари - Черни и Мболи, все основни играчи. От четиримата защитници, най-силното ни звено през миналата година, трима отсъстват - Фо-Поре, Вальо Илиев и Менди... остана ни един Апостол Попов. В халфовата линия вече ги няма Чочев, Янчев и Гъргоров. Единствените хора, които запазихме, са крилата. На 90% правим нов отбор. Такава е орисията на ЦСКА - в последните години все да се гради нов отбор преди сезона. На мен най-малко ми се иска да правим това, но е важно да се стабилизираме."

"Колективът тепърва ще започва да се изгражда. Разчитам много на българите и капитаните на отбора за това нещо. Когато имаме 11-12 нови, е нормално да не се познават, но след месец ще сме по-добре. Вярвам, че с всяка седмица отборът ще е все по-добре и по-добре", добави Стойчо Младенов.

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите