Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов призова летвата да не бъде вдигана прекалено високо и очакванията към отбора му да не бъдат твърде големи. Специалистът каза, че има какво още да се желае в подобрението на "червените", както и обяви, че лятната селекция за момента се бави. За момента сигурните попълнения на "армейците" са завърналите се Мартин Камбуров и Александър Тунчев. Маркиньос пък получи разрешение от Локомотив (София) да води подготовка с ЦСКА и ще подпише с "червените" след изтичането на договора му с "железничарите" в края на месеца. Младенов даде импровизиран брифинг на стадион "Българска армия", минути преди да отпътува с футболистите си за Боровец, където ще протече първият етап от лятната подготовка на ЦСКА.

"До 20-и ще бъдем на Боровец. Ще ви помоля да не ни безпокоите, защото ни чака работа. От 21-и, когато е първата контрола на отбора, след нея ще може да комуникирате с футболистите. До този момент винаги съм намирал разбиране и предварително ви благодаря", обърна се Младенов към журналистите.

"Утре трябва да стане ясно името на противника за контролата, която сме планирали за 21 юни", поясни наставникът на ЦСКА.

"Седем човека напуснаха отбора, в това число и Черни. Привлякохме трима играчи и очакваме още няколко. Искам ляв бек, халф и централен нападател. Дори ще е добре, ако привлечем още двама нападатели, освен Мартин Камбуров, за да има по-голяма конкуренция. Не се налагаше да убеждавам Мартин да дойде при нас. Само един телефонен разговор беше необходим, за да се разберем", разказа Стойчо Младенов.

"Нещата не се развиват по най-добрия начин. Искаше ми се всички попълнения, които сме набелязали, да бъдат днес тук и да пътуват с нас за Боровец. На този етап закъсняваме със селекцията. Нищо, не е фатално. Надявам се през следващата седмица двама от набелязаните състезатели да се присъединят към ЦСКА", добави специалистът.

"През миналия шампионат сътворихме същински подвиг. Ще видим какво ще постигнем в предстоящия сезон. Искам да уточня, че не искам да има големи очаквания към отбора. Нека не създаваме напрежение. Не искам да се вдига прекалено високо летвата относно постиженията на отбора", каза Младенов, след като преди дни Александър Томов обяви, че ЦСКА ще преследва шампионската титла.

"Не искам да обявявам нито план минимум, нито план максимум. Аз вече съм казал какво трябва да се случи през следващите 5 години. Имаме приоритети, които следваме - базата, стадиона, финансовата стабилност на клуба, базата за ДЮШ, чак след това, ако има пари за селекция, ще правим селекция. Това трябва да бъдат приоритетите пред ЦСКА. Ако ги следваме, ни чакат велики моменти. Ако някой обявява друго, значи в ЦСКА няма единомислие", добави Младенов.

На легендата беше зададен и въпрос дали съществува вероятност да напусне ЦСКА, на което Младенов отговори: "Както виждате, на този етап съм треньор на ЦСКА. Не искам да коментирам спекулации какви оферти съм имал. Треньор съм на ЦСКА, пък за колко време ще бъде така, само Господ знае."
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ