Националният отбор на България до 21 години се изправя срещу Словения в мач от група 9 на европейските квалификации. Срещата ще се състои на "Трейс Арена" в Стара Загора от 18:30 часа, а възпитаниците на Тони Здравков преследват задължителна победа. 

Младите "лъвчета" заемат четвъртото място във временното класиране с 5 точки, докато съперникът ни днес е с 10 точки на второто място. Лидер и сигурен участник на финалите през 2019 година в Италия и Сан Марино е Франция. "Петлите" са с 6 победи от 6 мача и 18 точки. 

За финалите се класират всички отбори, заели първите места в своите групи. Най-добрите четири отбора, спечелили вторите места в групите ще играят баражи помежду си за определяне на последните двама финалисти. Затова България трябва да запише победа над Словения, за да запази шанс за второто място. Също така е задължително да надделеем и като гост над този съперник.

Селекционерът Тони Здравков ще може да разчита на Кирил Десподов, който се прехвърли от лагера на мъжкия национален отбор в този на младежите.

"Докато имаме шанс за второто място, ще се борим. За да стигнем до него е много важно да победим Словения. Дори и да не стигнем до второто място, е задължително да трупаме победи и самочувствие. Това ще помогне на момчетата, когато те влязат в мъжкия национален тим.

Всички знаем какви са били причините да не успеем да победим Люксембург и Казахстан. Дано сега имаме късмет срещу Словения”, коментира Тони Здравков.