Футболните ни национали загубиха снощи с 1:3 от Унгария и изпуснаха шанса за класиране на европейското първенство, но часове по-късно бяхме зарадвани от младежите. Селекцията на Александър Димитров успя да постигне важна победа с 1:0 над Латвия и да съхрани шансове за участие на финалите на шампионата на Стария континент. 

"Лъвчетата" събраха 14 точки и са трети във временното класиране в група 5. Лидерът Русия има 20, а вторият Полша е с 16 точки, след като днес загуби с 0:1 гостуването на Сърбия (с 11 точки). За нашите предстои изключително важно гостуване на поляците в Гдиня на 13 октомври (вторник) от 19:00 часа.

Победното попадение срещу Латвия реализира Станислав Иванов в 67-ата минута.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Евроквалификацията на младежите се игра пред празни трибуни на стадион "Славия". Първата интересна ситуация в мач дойде след само 120 секунди игра, когато Юнис Гринберг надели дясната греда на българската врата, пазена от Даниел Наумов. В 7-ата минута Георги Русев центрира остро, а Зеленковс опита да изчисти, но вместо това се получи рикошет в крака му и топката премина на сантиметри от целта.

Момчетата на Сашо Димитров продължиха с натиска, като в 40-ата минута Тонислав Йорданов получи добра възможност, но не успя да се разпише. Секунди по-късно Асен Чандъров също имаше шанс, но прати топката право в ръцете на Кудрявцев.

Второто полувреме започна отлично за "лъвчетата", след като съдията показа втори жълт картон на нападателя Марко Регза и латвийците останаха с 10 човека. В 58-ата минута нашите направиха много качествена атака, която завърши с центриране на Тонислав Йорданов към Станислав Иванов, но бранител на гостите се намеси решително, за да запази нулевото равенство.

В 67-ата минута България поведе с 1:0. Резервата Здравко Димитров отправи силен удар от над 20 метра, стражът на Латвия боксира, топката, която попадна в Георги Русев, той я центрира към Станислав Иванов, а нападателят на Левски с глава вкара.

До края момчетата на Сашо Димитров играха предпазливо и не поеха риск с търсенето на втори гол. Резултатът остана непроменен и България записа важна победа по пътя към еврофиналите.

БЪЛГАРИЯ - ЛАТВИЯ 1:0
1:0 Станислав Иванов (67)

Съставът на България: 1.Даниел Наумов, 2.Андреа Христов, 15.Петко Христов, 3.Ертан Томбак, 4.Ангел Лясков, 8.Илия Юруков, 14.Асен Чандъров, 22.Илиан Илиев, 17.Георги Русев, 10.Станислав Иванов, 9.Тонислав Йорданов
 

Снимки: АНТОН УЗУНОВ