Младежкият национален отбор на България завърши 0:0 срещу фаворита в квалификационната група за Евро 2021 Русия. Двубоят се игра на стадион "Славия" в София, а с равенството младите "лъвчета" имат 4 точки и са на втора позиция. С две победи от два мача е единствено Полша.

През първото полувреме тимът ни с нищо не отстъпваше на съперника. Тази част бе белязана от няколко опасни положения пред двете врати. Алекс Петков имаше шанс да реализира, но ударът му не намери целта. Пред нашата врата пък звездата Фьодор Чалов замалко да ни накаже. 

В 21-ата минута Калоян Кръстев бе близо до гол след удар с глава. А Обляков отвърна с опасен изстрел покрай вратата на България.

Кръстев пропиля най-чистото положение през първата част. Нападателят на Славия се оказа фронтално срещу руската врата, но ударът му беше спасен от стража на Спартак (Москва) Александър Максименко.

В началото на второто полувреме Русия вкара, но попадението бе отменено. Автор на гола бе Игор Дивеев, но съдията прецени, че е извършил нарушение в атака. 

Последва затишие, за да се стигне до 81-ата минута, когато Расказов получи топката на 4-5 метра от вратата, опита да стреля от въздуха, но за наше щастие кълбото излетя над вратата.

В 87-ата минута нападателят Иван Игнатиев, появил се в руския тим след почивката, беше изгонен от игра с директен червен картон, след като удари без топка български играч. Това бе и последната интересна ситуация в мача.

В другите два мача от Група 5 на квалификациите Полша разби Естония с 4:0, а Сърбия направи домакинско 1:1 с Латвия. Лидер в класирането е Полша с 6 точки. България е на втора позиция с 4 точки, колкото има и Русия, но нашите са с по-добра голова разлика. Следват Латвия и Сърбия с по един пункт, а Естония е на последното място без спечелен актив.

България (21) - Русия (21) 0:0

България: Даниел Наумов; Иван Турицов, Петко Христов, Алекс Петков, Митко Митков; Мартин Минчев (46+Валентин Антон), Лъчезар Котев, Илия Юруков (90+2-Доминик Янков), Станислав Иванов (84-Джошкун Михайлов); Тонислав Йорданов (62-Здравко Димитров), Калоян Кръстев

Русия: Александър Максименко; Никита Калугин, Игор Дивеев, Роман Евгениев, Данил Степанов; Иван Обляков, Наил Умяров, Константин Кучаев (46-Данийл Лисовий), Николай Расказов; Александър Ломовитски (90-Вячеслав Грулев); Фьодор Чалов (64-Иван Игнатиев)

София, „Славия“
Съдия: Урс Шнайдер (Швейцария)
Жълти картони: Петков, Христов (България); Расказов, Чалов, Калугин, Умяров (Русия)
Червен картон: 87-Игнатиев (Русия)