Младежките ни национали завършиха 1:1 срещу Румъния в контрола, играна в Ловеч. Проверката бе генерална репетиция за селекцията на Михаил Мадански преди старта на евроквалификациите. На 1 септември "трикольорите" домакинстват на фаворита в групата Холандия, а останалите съперници на нашите са Австрия, Шотландия и Люксембург.

Единственото попадение в румънската врата отбеляза Радослав Василев още в 3-ата минута след асистенция на Александър Тонев. Любопитното е, че юношата на Славия снощи влезе на смяна в гостуването на "Левски", но това не му попречи днес да бъде и в Ловеч, за да играе за България. Гостите от Румъния стигнаха до равенството с гол, паднал в продължението на първото полувреме.

Избраниците на Михаил Мадански показаха голямо желание и оставиха добри впечатления с представянето си в днешната контрола.

"Трикольорите" упражниха домакински натиск в началните минути и трудът им беше възнаграден. В 3-ата минута Станислав Костов пусна към Александър Тонев вдясно, той моментално центрира около точката на дузпата, където Радослав Василев не беше удържан от няколко бранители в жълто и с десния крак прати топката в долния десен ъгъл на вратата - 1:0.

Нашите продължиха да контролират играта. Тонев опита няколко изстрела, но неточни. В 37-ата бранителите ни действаха неразчетено и за малко румънците да изравнят. Топката беше центрирана в наказателното поле, Илия Миланов опита да я изчисти, но я прати в гърдите на Георги Терзиев, тя полетя към вратата, но добре, че Ивайло Василев внимаваше и се намеси решително. Вратарят на Видима-Раковски пази за България в тази контрола, тъй като Пламен Илиев е с "А" тима в Беларус, а Стефано Кунчев снощи имаше мач със Славия - загубата с 0:1 от "Левски".

В даденото от рефера Георги Йорданов продължение на първата част, гостите изравниха. Токудеан вкара за 1:1 с мощен изстрел.

В началото на второто полувреме селекцонерът Михаил Мадански извади от игра основните си футболисти - Тонев, Станислав Костов и Георги Миланов, а на местата им пусна Борислав Балджийски (Черноморец), Петър Атанасов ("Ботев" Пд) и Венцислав Бенгюзов (Видима-Раковски). Това наруши синхрона в действията на "трикольорите" и те започнаха да разчитат предимно на контраатаки. До опасно положение пред вратата на Румъния не се стигна. Веднъж появилият се на смяна Томислав Костадинов стреля от пряк свободен удар от изгодна позиция, но право в стената. На няколко пъти гостите организираха добри атаки, но Ивайло Василев се намесваше решително и не допусна ново попадение в мрежата си и контролата завърши без победител - 1:1.

Контролата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
3 - topka.jpg ГОЛ! 1:0 за България! Станислав Костов пусна към Александър Тонев вдясно, той моментално центрира около точката на дузпата, където Радослав Василев не беше удържан от няколко бранители на гостите и с десния крак прати топката в долния десен ъгъл на вратата. 
9 - Шут на Матей по диагонала, Ивайло Василев избива в корнер.
12 - Тонев пада на земята, хваща се за десния крак и иска медицинска помощ.
14 - Играчът на полския Лех Познан се завръща на терена и продължава участие в мача.
20 - Тонев извежда Момчил Цветанов, той подава към Василев, който центрира, но в последния момент играч на румънците чисти в корнер.
24 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача. Получава го Грозав, който фаулира Георги Миланов.
37 - Нашите за малко да си отбележат автогол. Топката е центрирана в наказателното поле, Илия Миланов опитва да я изчисти, но я праща в гърдите на Георги Терзиев, тя полетя към вратата, но Ивайло Василев със сетни усилия спаси.
44 - Играта е спряна, за да се окаже отново медицинска помощ на Тонев, който пак има проблеми с десния крак.
45 - Продължението е 1 минута.
45+1 - topka.jpg ГОЛ! Гостите от Румъния изравняват - 1:1! Токудеан бележи с мощен изстрел, пращайки топката в мрежата на Ивайло Василев.
45+1 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - smqna.jpg Селекционерът Михаил Мадански извършва три смени. Местата на игралите през първото полувреме Александър Тонев, Станислав Костов и Георги Миланов заемат Борислав Балджийски, Петър Атанасов и Венцислав Бенгюзов.
54 - smqna.jpg Момчил Цветанов отстъпва мястото си на Томи Костадинов.
56 - Вратарят на румънците лови слаб удар на Радослав Василев.
60 - smqna.jpg Георги Пашов заменя Мартин Дечев.
63 - jalt.jpg Жълт картон за Венцислав Бенгюзов.
64 - Появилият се на смяна за гостите Селагеа за малко да вкара, топката обаче премина на сантиметри покрай гредата.
65 - smqna.jpg Николай Димитров от "Ботев" (Пловдив) заменя Илия Миланов.
82 - Изтрел на Томи Костадинов от пряк свободен удар среща стената.
85 - Атанас Дреновички не успява да спре нападател на румънците, противниковият състезател стреля, Ивайло Василев избива с крак в корнер.
90 - Продължението е 3 минути.
90+3 - Край на мача. Младежките формации на България и Румъния не се победиха, завършвайки 1:1.

БЪЛГАРИЯ (мл.) - РУМЪНИЯ (мл.) 1:1

1:0 Радослав Василев (3), 1:1 Токудеан (45+1)

БЪЛГАРИЯ: 1.Ивайло ВАСИЛЕВ (Видима), 4.Атанас ДРЕНОВИЧКИ (Славия), 5.Георги ТЕРЗИЕВ (Черноморец), 6.Александър ЦВЕТКОВ (Литекс), 18.Илия МИЛАНОВ (Литекс), 19.Мартин ДЕЧЕВ (ЦСКА), 14.Станислав КОСТОВ (ЦСКА), 15.Георги МИЛАНОВ (Литекс), 17.Момчил ЦВЕТАНОВ (Литекс), 9.Радослав ВАСИЛЕВ (Славия), 10.Александър ТОНЕВ (Лех Познан, Пол)
Селекционер: Михаил МАДАНСКИ


РУМЪНИЯ: Молдован, Рапа, Рада, Лупу, Мут, Антон, Матей, Брата, Токудеан, Грозав, Еначе
Селекционер: Емил Сандой




Ловеч,
Градски стадион
Съдия: Георги Йорданов