Младежкият национален отбор на България пристигна в Дания вчера по обед, съобщава „Меридиан мач“. След като се настаниха в хотела си в Олборг, футболистите на Антони Здравков починаха и след двудневна пауза най-накрая успяха да проведат занимание.

Заради тежкото пътуване през Франкфурт, Гамаков и компания ще излязат тази вечер срещу фаворита в групата, в евроквалификация на практика след само една тренировка. При това става въпрос за задължителното официално занимание, което по принцип има за цел играчите да се запознаят с обстановката на стадиона и да свикнат с терена, на който ще се играе двубоят.

След успеха над Армения (2:0) отборът тренира и в неделя преди да се отправи на дългия преход. Въпреки отличните условия, които БФС предоставя на представителния ни отбор, относно младежите трудните пътувания са нещо обичайно. При първото ни гостуване в настоящите квалификации срещу Уелс ситуацията бе идентична с настоящата.

Срещу британците отстъпихме с 1:3. Сега отборът ни е мотивиран да вземе точки от скандинавците, макар че не е сигурно и дали в багажа им има фланелки с дълъг ръкав, с които да се борят с по-студеното и ветровито време, което ги посрещна в Дания.

Срещата е тази вечер от 19:45 часа.

КЛАСИРАНЕ
ОТБОР М П Р З
ГР
ТОЧКИ
Bulgaria България 4 3 0 1 8 3 9
Romania Румъния 4 3 0 1 7 4 9
Wales Уелс 3 2 1 0 6 2 7
Denmark  Дания 1 0 1 0 0 0 1
Armenia Армения 3 0 0 3 2 8 0
Luxembourg Люксембург 3 0 0 3 1 7 0