Точно 22 години след решителния гол на Трифон Иванов за победата с 1:0 над Русия в София, класирала България на Мондиал`98, нашите младежки национали приемат връстниците си от „сборная“ в квалификация за Евро 2021. Мачът е от 20:30 часа на стадион "Славия". Билетите са по 2 лева. Тимът на Александър Димитров започна квалификациите от Група 5 с впечатляващо 4:0 над Естония в Талин. В групата са още Полша, Сърбия и Латвия. За Европейското се класират победителите от деветте групи и най-добрият втори отбор.

На 10 септември 1997 г. Трифон Иванов се разписа на стадион „Васил Левски“ във вратата на Сергей Овчинников за българската победа с 1:0. Така легендарният защитник изпълни заканата на Христо Стоичков от предишния ден: „На 9 септември те са ни освободили, а на 10-и ние ще ги освободим.“ Поражението в София лиши „сборная“ от директно класиране за Мондиал`98, а след това руснаците не успяха да стигнат до световното първенство и през бараж с Италия.

"Стартът на младежите беше отличен. Направихме добър мач като за първи през кампанията. Победихме на чужд терен, и то доста убедително. Това не ни се бе случвало скоро. Стартът е добър и се надявам, че срещу Русия ще затвърдим добрата игра от Естония. Всички трябва да работим заедно за успеха на всеки един национален отбор. Дано имаме нови поводи за радост", обяви отговорникът за юношеските и младежкия национален отбор Емил Костадинов.

Десният бек на ЦСКА Иван Турицов бе привикан под знамената за мача с Русия. Бранителят не игра при успеха над Естония в Талин заради контузия. Той бе повикан от селекционера Александър Димитров и за двете евроквалификации, но получи контузия във вечното дерби с Левски. По решение на клуба и Димитров той пропусна първата среща в Талин, като се възстановяваше в София. За да бъде съхранен, не игра в контролата на ЦСКА с Поморие в Стралджа. Очаква се Турицов да започне сред титулярите в днешния сблъсък.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

БЪЛГАРИЯ – РУСИЯ

Днес от 20:30 часа
София, „Славия“
Съдия: Урс Шнайдер (Швейцария)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
България: Наумов, Турицов, П. Христов, Ал. Петков, М. Митков, Юруков, Котев, Ст. Иванов, Минчев, Кръстев, Т. Йорданов
Селекционер: Александър Димитров

Русия: Сафанов, Расказов, Дивеев, Евгениев, Степанов, Ломовитски, Кучаев, Чалов, Обляков, Калугин, Умяров
Селекционер: Михаил Галактионов