Два елитни германски клуба и един от втора Бундеслига следят вратаря на Добруджа Александър Конов, научи БЛИЦ. 20-годишният страж е неизменен титуляр в тима воден от Светослав Тодоров, но е собственост на Литекс. Тимът от Добрич пък върви много добре в "Б" група и е на трета позиция с 13 точки.

Конов се представя на много високо ниво в мачовете от началото на сезона и предизвика интереса на немските клубове. Представители на тимовете са се свързали с мениджъра на вратаря - Мариян Тодоров, и са поискали дискове с изявите му. Очаква се тимовете да пратят свои съгледвачи на някой от следващите мачове на Добруджа и зимата да пристигне конкретна оферта за младока.

Александър Конов нашумя още на 15 години, когато бе повикан на проби в Манчестър Сити. Вратарят, състезаващ се тогава за Дунав (Русе), се представи много добре по време на престоя си в Англия, но се завърна в България и започна в академията на Литекс.

Треньорът на младежкия национален отбор на България Михаил Мадански също забелязва представянето на Конов и редовно му праща повиквателни за мачовете на тима.