Цели петима младежки национали попаднаха в разширения списък на Ясен Петров за Лигата на нациите.

Светослав Вуцов, Виктор Попов, Филип Кръстев, Мартин Минчев и Доминик Янков ще защитават цветовете на трибагреника в предстоящите двубой на първия ни тим.

Петимата младежи получиха шанс за изява при селекционера Александър Димитров. Перспективният треньор прояви завидна смелост и отвори широко терена за талантливите момчета, независимо че повечето от тях не получиха почти никакъв шанс в клубните си отбори.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

За да дадеш път на младите в България освен смелост се изисква и голям характер, който Димитров предаде на възпитаниците си.

Вуцов, Попов, Кръстев, Минчев и Доминик се възползваха умело от възможността, която им даде Димитров и заблестяха в отборите си.

Светослав показа отлични изяви срещу водещите тимове, Попов се превърна в твърд титуляр, Минчев се изявява добре в Спарта Прага, Доминик бележи все по-важни голове, а Филип Кръстев вдигна купата на България след чудесното си представяне на финала срещу ЦСКА.

Петимата младоци се превръщат в основен стълб за представителния ни тим, но наред с това обезкървяват генерацията до 21 години.

Затова феновете не бива да очакват чудеса от младежките ни национали, които влизат в битките срещу Швейцария и Гибралтар без лидерите си.

Независимо от липсата на най-добрите си състезатели, Александър Димитров е показал, че може да се справя и с малкото останали налични състезатели.

Селекционерът показва завидна психика и демонстрира нагледно модерните си възгледи за най-популярната игра в света. Освен изброените момчета, Александър гласува доверие и на вратаря Дюлгеров, близнаците Андреа и Петко Христови, Иван Турицов и кой знае защо липсващия Илиян Илиев-джуниър. По този начин играчите от двата набора градени от Димитров изкачили се до първия тим достигат внушителните 40%.

Затова е необходимо да получи по-голяма подкрепа не само от футболната общественост, колкото и трудно да е това в днешния пластмасов свят на задкулисни игри и интереси!
Пламен СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ