Черноморец (Бургас) повали като домакин Локомотив (Пловдив) с 3:1 в мач от 31-вия кръг на първенството в Елитната юношеска група до 19 г.

Младите "акули" поведоха с автогол на съперника преди почивката, а след нея на два пъти се разписа Живко Петков. Три кръга преди края на първенството възпитаниците на треньорския тандем Антон Спасов-Мирослав Кралев заемат второ място в класирането с актив от 59 точки. В следващия си мач бургаските юноши гостуват на "Левски" в София на 3 юни (петък).

В същото време формацията на най-малките "акули", която се състезава под името Черноморец - Бургас-1, финишира като безапелационен първенец в областното първенство за подготвителни групи. Възпитаниците на треньора Малин Орачев, родени през 1998 г., оглавиха крайното класиране с пълен актив от 66 точки след 22 поредни победи. Впечатляваща е и головата разлика на тима – 210:14.

Футболната академия на "акулите" се представяше от още два отбора в първенството, сформирани с деца от набор-99. Черноморец - Бургас-2 (треньор: Йоско Йосков) завърши на 4-то място с 39 точки, а Черноморец-Бургас-3 (треньор: Лазар Тонозлиев) - на 7-мо с 35 т. /БЛИЦ