Младежкият национален тим на България спечели с 2:0 при визитата си на Молдова и започна с победа в група Е на европейските квалификации за шампионата на Стария континент през 2023 година в Грузия и Румъния. Мартин Минчев (52) и Митко Митков (75) вкараха головете за успеха на младите "лъвчета".

Още в 3-ата минута пред Илия Груев се откри възможност да шутира към противниковата врата, но топката премина покрай гредата. Шест минути по-късно напречната греда спаси "лъвчетата" след удар на Мотипан от далечна дистанция. Топката падна пред голлинията на вратата зад Светослав Вуцов, след което беше изчистена от защитниците.

В 18-ата минута отново Груев шутира неточно в аут, а в 29-ата минута Вуцов се намеси решително след коварен рикошет при изпълнение на пряк свободен удар. До края на първата част нямаше други интересни положения.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Седем минути след почивката футболистът на Спарта (Прага) Мартин Минчев беше най-съобразителен в наказателното поле след центриране от корнер и се разписа с глава от няколко метра за 0:1. Вратарят на домакините Смаленеа се намеси, но топката вече беше преминала голлинията с пълния си обем.

В 68-ата минута Вуцов хвана топката след удар на Щефан от далечна дистанция. В 75-ата минута пък "лъвчетата" удвоиха аванса си с красив гол на Митко Митков от пряк свободен удар. Малко преди края Мартин Минчев се опита да прехвърли вратаря с удар от движение, но не успя да реализира нов гол и резултатът остана непроменен.

След успеха си България има 3 точки, колкото и Швейцария, а Молдова е с една точка от два мача.

ВСИЧКО ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ ДО 21 ГОДИНИ - ТУК!

МОЛДОВА - БЪЛГАРИЯ 0:2
0:1 Мартин Минчев (52), 0:2 Митко Митков (75)

МОЛДОВА: Смаленеа, Галу, Йешену, Йову, Стефан, Осипов, Пушкаш, Гурулея, Мотипан, Акхалая, Постолачи;

БЪЛГАРИЯ: Светослав Вуцов, Мартин Дичев, Християн Петров, Симеон Петров, Виктор Попов, Йоан Бауренски, Илия Груев, Станислав Шопов, Мартин Минчев, Владимир Николов, Димитър Тонев;