ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Момчето, за което скоро всеки ще знае и говори - Никола Калчев!  "Football is my life". Още от 5-годишен знаеше какъв иска да бъде като порасне и не се разколеба за миг да го преследва.

Роден на 01.01.2009 год. в София, той от малък показваше,  че желае да е номер 1 във всичко. Още в детската градина се влюби във футбола и не пожела да опознае никакъв друг спорт. Треньорите веднага познаха,  че това момче има голям потенциал,  а безкрайната му енергия трябва да се изразходва по правилен начин.

На 6 години Никола беше записан в ДФК "Лъвчетата", а на 7 годишна възраст вече имаше първата си статуетка "Футболна обувка", връчена му от легендата в българския футбол - Красимир Балъков, за Голмайстор в 15-я турнир на детските градини в София,  май 2016 г.

2017 година, юни, точно преди трансфера в ФК Левски, след категоричното мнение на няколко треньори,  че момчето задължително трябва да продължи с футбола,  майката взима решение да подкрепи сина си на 100% и заминават за Германия,  където Никола да доразвие таланта си.
Това е изключително тежък емоционален момент за цялото семейство,  защото Никола трябва да се отдели от баща си,  баби, дядовци, приятели,  любимите Лъвчета и всичко,  което обича. Не разбира езика,  всичко е непознато и несигурно,  стресът и тъгата са огромни,  но целта е голяма и цената, която трябва да се плати за нея - също.

Разбира се,  той веднага е записан на пробна тренировка в един от многото баварски клубове в града Аугсбург. Когато треньорите го виждат,  става ясно,  че го искат и в 2008 , и в 2009 г. без колебание.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

"Това дете няма нужда да знае немски,  защото той разбира футбола. " - са думите на треньора от 2008 г. в клуба TSV Haunstetten, където Никола тренира първите 2 години и половина. След този срок той има право вече да смени клуба и офертите заваляват.

Третодивизионният Мюнхен 1860 го иска толкова силно,  че Никола ходи на пробни тренировки 9 пъти и даже играе мач с мюнхенските Лъвчета. За съжаление,  той отказва да смени училището си,  в което за да влезе се е преборил с 400 футболиста за 15 места във футболния клас на FC Аугсбург,  което е целодневно и той няма да може да стига на време за тренировките в другия град. Тогава главният треньор решава да го изчака още две години до завършване на средното му образование.

Веднага след това му е предложена капитанската лента на новосформиран екип от много добри футболисти,  където Никола повече от 2 години е на челното място,  а отборът е най-добрият непрофесионален в района,  като всяка година качва лигата. На международен турнир в Италия с по-големи опоненти спечелват 1-то място и във всички вестници пишат за тях. Само за втората фаза на сезон 22/23 от 10 мача Никола вкарва 26 гола в противниковата врата.

Съвсем разбираемо,  трансферът не се забавя много и на 01.06.2023 год. Никола Калчев подписва регистрацията си в професионалния отбор от Първа Бундеслига Аугсбург,  където му отдават заслуженото уважение да бъде редовен играч и да играе във всеки мач. Позицията му от халф е сменена на ляво крило,  но той продължава да дава всичко от себе си,  за да се справи подобаващо. Голямата му отдаденост е видяна бързо от треньорския екип и на мача срещу бившия си отбор момчето отново е титуловано като капитан - огромна чест за 178см та младата надежда.

Ето това е начинът човек да сбъдва мечтите си - да дава 100% от себе си, да не се отказва пред трудностите и да иска още повече да се развива. Момчето,  което е само 14 години,  но вече знае как да направи мечтата си реалност - като не се отказва да я преследва - Никола Калчев.