ЦСКА записа нова победата над "Левски", този път при юношите (родени 1997 година). "Армейците" спечелиха с 3:1 срещу шампиона при децата "Левски" на стадион "Академик", 4-ти километър, съобщава Viasport.bg. Това вечно дерби ще остане паметно за централния защитник Михаил Шилдаров, който реализира две попадения.

Бранителят често записва името си сред голмайсторите, но срещу "Левски" точните мишени имат особено висока стойност. Повод за специален спомен има и капитанът на "червените" (днес в бяло) Кристиян Пешов, забил наистина изключителен гол с топовен шут от повече от 20 метра. При 3:0 след почивката "червените" си вкараха автогол за 1:3.

Всички знаят, че такъв мач се печели най-вече с дух и себераздаване и в този смисъл "армейците" започнаха с 1:0 още преди двубоя, когато пролича, че са доста по-мотивирани и решени на сблъсък. Топката срещна напречната греда на "синята" врата след удар на Михаил Шилдаров, който даде заявка за успешна неделя за себе си и останалите възпитаници на треньора Христо Марашлиев. "Левски" също имаше добри акции, като Стефан Аличков пак с глава бе близо до откриване на резултата.

На практика двубоят бе решен за 9 минути, считано от 19-ата, когато оставеният отново непокрит при корнер Шилдаров не успя от първия опит, но при повторния прати топката в мрежата - 1:0. В 28-ата, този път директно след центриране от ъглов удар, Шилдаров направи резултати класически. А "Левски" днес явно имаше проблеми при статичните положения за разлика от други двубои, когато е вкарвал точно от такива ситуации.

Бързият удар на ЦСКА явно смути гостите, които до края на полувремето не успяха да намерят себе си. Влезлият след почивката Кристиян Лачев можеше бързо да ги върне в мача, но шутира в аут пред опразнената врата. След това ЦСКА имаше добри ситуации да реши всичко чрез Йордан Лозанов и Атанасов. В играта на домакините се набиваха елементи от вчерашното дерби при мъжете - най-вече в стремежа да се търсят с извеждащи подавания нападателите Методи Наумов и Едуард Атанасов.

В 61-ата "Левски" върна едно попадение, записано в протокола като автогол на вратаря Николай Петров след странен карамбол. До края на двубоя се игра малко футбол, като "армейците" забравиха за атаката, а "сините" държаха топката повече и опитваха натиск, но се суетяха твърде много на стрелкови позиции. Лачев би в аут от границата на пеналта в една от последните им ситуации в 73-ата. А минута преди края бившият капитан на Септември Мартин Нинов отне топката на левскар в наказателното поле и от малък ъгъл я върна успоредно на рамката, но нямаше негов съотборник за добавка.

В крайна сметка, ЦСКА - "Левски" 3:1. "Сините" не бяха губили в официален мач от доста време. През лятото на турнира "Петър Боянов" в Албена победител отново бяха "червените", тогава с 2:0.